Akademia Chirurgii Ortopedycznej kolano cz. 1 – podstawy artroskopii przedniego i tylnego przedziału i leczenie uszkodzeń łąkotek

Powiedz znajomemuPin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Data wydarzenia: 16/02/2018 - 17/02/2018

O wydarzeniu

Koordynator projektu: Anna Kurzawa

PROGRAM:

CEMED | AKADEMIA CHIRURGII ORTOPEDYCZNEJ<br>Kolano cz. 1<br>podstawy artroskopii przedniego i tylnego przedziału i leczenie uszkodzeń łąkotek

16 lutego 2018 r. (piątek) Centrum Edukacji Medycznej, ul. Broniewskiego 89, Warszawa
08.00 Rejestracja uczestników i poranna kawa 30 min.
08.30 Uroczyste rozpoczęcie kursu 15 min.
08.45 Anatomia i biomechanika stawu kolanowego 60 min.
09.45 Pokaz anatomiczny. 90 min.
11.15 Przerwa na kawę 10 min.
11.25 Zasady artroskopii stawu kolanowego. 35 min.
12.00 Artroskopia przedziału przedniego stawu kolanowego lek. Urszula Zdanowicz 60 min.
13.00 Przerwa na lunch 40 min.
13.40 Hands-on workshop 1 (wykonanie dojść artrokospowych: przednio-boczne i przednio-przyśrodkowe, artroskopia diagnostyczna stawu kolanowego, shaving łąkotki)
80 min.
15.00 Przerwa kawowa 10 min.
15.10 Artroskopia tylnego przedziału stawu kolanowego 35 min.
15.45 Hands-on workshop 2 (wykonanie dojść artroksopowych tylno-bocznego i tylno-przyśrodkowego) 75 min.
17.00 Zakończenie dnia I dnia kursu
17 lutego 2018 r. (sobota) Centrum Edukacji Medycznej, ul. Broniewskiego 89, Warszawa
08.00 Poranna kawa 15 min.
08.15 Rozpoczęcie 5 min.
08.20 Badanie stawu kolanowego 40 min.
09.00 Diagnostyka obrazowa stawu kolanowego 60 min.
10.00 Przerwa na kawę 10 min.
10.10 Leczenie operacyjne uszkodzeń łąkotek 60 min.
11.10 Hands-on workshop 3
Szycie łąkotek

  • Technika szycia inside-out
  • Technika szycia outside – in
  • Technika szycia all inside
80 min
12.30 Lunch
30 min
13.00 Rehabilitacja po leczeniu łąkotki. 30 min.
13.30 Kurs interaktywny. 75 min.
14.45 Uroczyste zakończenie kursu, rozdanie certyfikatów